Site-ul tichete-de-vacanta.ro a luat naștere din dorința de a încuraja valorificarea voucherelor de vacanță de care beneficiază mulți angajați din România.

  Inițial pe site erau afișate doar unitățile care aveau contract direct cu firmele emitente (Edenred, UpRomania și Sodexo).

  Ulterior ne-am dat seama că dacă o unitate de cazare nu are contract direct cu firmele emitente, nu înseamnă neapărat că un turist care are vouchere de vacanță nu poate beneficia de servicii la unitatea respectivă.

  Există diverse variante alternative prin care acest lucru se poate realiza:
- intermedierea serviciilor de către o agenție de turism;
- intermedierea încasării tichetelor de către o agenție de turism;
- includerea serviciilor într-un pachet de servicii oferit de către o unitate de cazare sau agenție de turism, etc.

  Dar, acest lucru este foarte dinamic. Există posibilitatea ca la aceeași unitate, pentru o anumită perioada sau un anumit tip de solicitare, să se poată sau să nu se poată folosi voucherele de vacanță pentru achitarea serviciilor.

  Din acest motiv, am decis să afișăm pe siteul tichete-de-vacanta.ro cât mai multe unități de cazare din România oferind clienților posibilitatea de a trimite solicitări pentru toate, urmând ca ulterior să oferim o soluție personalizată pentru fiecare solicitare.

  De asemenea, având in vedere că sunt situații în care într-un grup, o parte vor să achite cu vouchere de vacanță, dar alții nu, am decis să oferim posibilitatea clienților să facă solicitări de rezervare chiar daca nu doresc să achite cu tichete de vacanță.